Overslaan en naar de inhoud gaan
Even geduld...

Pensioenadvies

Uw financiën voor nu en later

Voor dit moment en voor straks uw financiën afstemmen op uw wensen is iets waar we niet vaak bij stil staan. Toch is het verstandig daar op tijd over na te denken. Bekijk de mogelijkheden en neem ze vooral met onze specialisten door. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Mijn werkgever heeft mijn pensioenregeling gewijzigd, mag dat zomaar?
Hoe zit het met mijn pensioen als ik van werkgever verander?
Ik snap niets van mijn Uniform Pensioenoverzicht...
Mijn partner en ik gaan scheiden, hoe zit het dan met ons pensioen?
Waar moet ik op letten met betrekking tot pensioen bij een sollicitatiegesprek?
Kan ik zelf iets doen om mijn pensioenvoorzieningen aan te vullen?

Dit zijn veel voorkomende vragen uit onze dagelijkse pensioenpraktijk. Pensioen wordt vaak als complex ervaren of als iets uit de ver van mijn bed show. Voor veel mensen is echter hun pensioenaanspraak zonder dat zij het weten het grootste vermogen dat zij bezitten. Het is dan ook van belang hier niet te lichtzinnig mee om te gaan. Gezien de complexiteit is het niet eenvoudig om keuzes te maken of om een oordeel te vellen.

Wij maken u graag wegwijs in het pensioendoolhof, gewoon tot in de kern. Het gaat er uiteindelijk om dat u weet waar u aan toe bent en graag in simpele bewoordingen. Samen met u gaan wij er eens rustig voor zitten en gaan we duidelijkheid geven over deze complexe materie. Uw pensioen moet namelijk geen financiële domper worden.

Heeft u een vraag over pensioen of iets wat daaraan gerelateerd is, maak dan een afspraak met onze pensioenconsultant of stuur een email naar  info@laponder.nl

Meer weten over uw pensioen?

Adviesgesprek

Een adviesgesprek bij Laponder Voortman levert snel en helder inzicht in uw mogelijkheden. Wij nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en mogelijke risico's te inventariseren.

Adviesgesprek aanvragen
Uw inkomen voor later

Uw pensioen

Werkgeverspensioen

In ons land is er een drietrapsraket voor wat betreft de opbouw van de pensioenen onder de Pensioenparaplu.

U ontvangt het AOW-pensioen vanaf de dag dat u de AOW-leeftijd heeft bereikt.

Je kunt op verschillende manieren pensioen opbouwen. In ons land is er een drietrapsraket voor wat betreft de opbouw van de pensioenen die vallen onder de Pensioenparaplu. Wanneer u bij een werkgever werkt dan bouwt u in de meeste gevallen pensioen op. Maar wat regelt de werkgever dan precies? Dit hangt af van de cao en in welke bedrijfstak uw pensioenfonds valt. Ook wanneer u werkzaam bent in bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld de metaalsector of zorgsector, dan is uw werkgever verplicht om een pensioen aan te bieden. Dit gaat dan via een bedrijfstakpensioenfonds. In een aantal gevallen betaalt de werkgever immers (een deel van) de premie voor u én is er sprake van fiscaal voordeel. Voor meer informatie kunt u altijd bellen naar +31 (0)53 4356356

Indien Staatspensioen en Werkgeverspensioen ontoereikend zijn, kan men daarnaast kiezen voor een Privépensioen. In sommige situaties is het namelijk nodig of verstandig om zelf aanvullend pensioen op te bouwen. Als zelfstandig ondernemer of zzp’er kunt u ervoor kiezen om zelf pensioen op te bouwen. Als u een aantal jaren niet of weinig heeft gewerkt dan is het ook belangrijk om dit ‘pensioengat’ op te vullen. Hiervoor staan fiscale middelen ter beschikking. Een aantrekkelijke vorm om op individuele basis extra vermogen op te bouwen is bijvoorbeeld de lijfrente.

 

Lijfrente

De lijfrente is een levensverzekering of rekening waarmee u zorgt voor extra inkomsten in de toekomst. Daardoor is de lijfrente bijzonder geschikt als aanvulling op uw pensioen of, wanneer u eerder wilt stoppen met werken, om de periode tot uw pensioen te overbruggen. Bovendien is de lijfrente veelal fiscaal aantrekkelijk. Niet iedere lijfrente is gelijk: vandaar dat ook hier een goed advies onontbeerlijk is.

Meer over pensioenen

Sparen

Sparen heeft de laatste jaren weer flink aan populariteit gewonnen. Dat is in turbulente beurstijden niet vreemd, want sparen is in al zijn eenvoud de meest simpele manier om aan vermogensopbouw te doen. Toch zijn er diverse mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, reden waarom zelfs hier goed advies onontbeerlijk is. Wilt u uw geld gewoon laten groeien op een renterekening of wilt u uw geld ‘beleggen’ in vastrentende fondsen? Laponder Voortman is uw ideale partner om te komen tot de meest profijtelijke spaarrekening.

Kapitaalverzekering

Met een belegging loopt u bepaalde risico’s. U kunt immers, hoewel niemand dat nastreeft, ook een negatief rendement behalen. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat voor risico’s u daarmee loopt. Kunt u het zich wel veroorloven uw inleg of een deel daarvan te verliezen? Deze onzekerheden bemoeilijken het maken van een persoonlijk financieel plan. Om onzekerheden uit te bannen, kunt u een kapitaalverzekering met een gegarandeerde uitkering afsluiten. U weet dan precies welk kapitaal u na een bepaalde periode in handen krijgt. De verzekeraar draait in een dergelijk geval op voor de kosten indien het rendement onverhoopt tegenvalt. Hiervoor betaalt u wel een prijs, de kosten drukken immers op de opbrengst. Bovendien belegt de verzekeraar in vastrentende waarden als deposito’s en staatsobligaties, die door de bank genomen iets minder rendement opleveren.

Over Laponder Voortman

Laponder Voortman is een regionaal werkend, onafhankelijk financieel adviesbureau in Enschede met enthousiaste en deskundige medewerkers en experts op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen die u graag van dienst zijn. We werken in de regio Twente, in Hengelo, Oldenzaal, Losser en omstreken.